Lär dig hitta ett rätt sätt att frakta saker på taket

Det finns takmonterade cykelhållare som är helt gjorda i aluminium, och det är ett modernt och säkert sätt att transportera din cykel på. Cykeln fästs på takräckets U-bultar, det finns stöldskydd och ett bra stöd för hjulen som dämpar gupp i vägen. Det blir ett bra stöd för din cykel och med den monteringen innebär det att din cykel får en hög stabilitet.

Många människor tävlar i cykel och de måste kunna ta med sig två eller flera cyklar. Att frakta dem på biltaket är en fördel som även är snabb att utföra. Så händer det att du måste kunna transportera din cykel eller cyklar är bilens tak ett bra hjälpmedel.

Olika sätt att transportera cyklar

Det finns tre sätt för att transportera din cykel på med din bil. Du kan även montera ner cykeln så mycket det går och lägga ner alla delarna i en specialdesignad väska för att frakta cyklar. Det medför mycket pill- och plock och har du otur kan en skruv eller någon annan viktig sak rulla iväg när du inte ser det. Då blir det problem att sätta ihop cykeln igen, Det tar även längre tid än, när du har din färdigmonterad cykel på takräcke. Har du dragkrok på bilen kan detta också vara ett alternativ.

Andra tävlingsutrustning

Du kanske tävlar i skidor, snowboard eller surfing, då är de alla tre bäst att placera på taket. Det är betydligt smidigare att frakta på biltaket än att låna en mindre skåpbil. En surfingbräda tar riktigt stor plats både på längden och brädden. Har du en bil med rails är det att föredra, då kan du snurra fast den ordentligt. Skidor i sin tur är långa men inte tjocka på brädden. Monterar du på en takbox, brukar de gå ner där. Bara boxen är fastsurrad ordentligt, brukar det vara det bästa sättet att ta med skidor.