Om

Om

WHISPBARS FILOSOFI

På Whispbar vill vi skapa världens bästa takräckessystem. Inte bara för att gå emot traditionerna, utan för att hela tiden höja standarden. För att skapa takräcken som är designade för att vara snygga och smidiga. För att på ett genomtänkt sätt utforma ett system som får din bil att prestera bättre än du trodde var möjligt.

I vår jakt på överlägsenhet drivs vi av dessa nyckelvärderingar:

KOMPROMISSLÖS DESIGN:

Tidlösa, snygga, exklusivt tillverkade produkter som alltid ligger i framkant.

PASSION FÖR PRESTANDA:

Funktioner som ständigt förbättras, för att korsa gränser på sätt som ingen tidigare föreställt sig.

OBEVEKLIG STRÄVAN:

Design och prestanda som lyfts till nya höjder vad gäller form och funktion och lämnar kompromisserna långt bakom sig.

HISTORIEN OM WHISPBAR

Whispbar är världens främsta takräckessystem, utformat för bilentusiaster som inte vill kompromissa i sin jakt på design och prestanda. Produkterna introducerades för första gången på marknaderna i Australien och Nya Zeeland 2006 och företaget köptes upp av Yakima Products, Inc. 2010.

Yakima köpte Whispbar från Hubco, ett företag från Nya Zeeland som grundades 1975 av en flygplanstekniker som tidigare jobbat för Air New Zealand and Rolls Royce. Hubco tillverkade från början sportutrustning och gick sedan vidare till takräcken 1980 med det första lasthanteringssystemet för Mitsubishi Colt.

Efter mer än trettio år i branschen hade företaget vuxit från ett litet familjeföretag till en tillverkare i toppklass som levererade till tillverkare av originalutrustning och detaljhandelsmarknaderna i Australasien, USA och Europa.

Från det första samarbetet till det senaste genombrottet inom produktdesign har engagemanget i kvalitet aldrig vacklat. Vårt fokus ligger på innovation och på att vara först på marknaden med ny teknik som sätter standarden för lastsystem för bilar.

Vår bakgrund i flygbranschen är fortfarande viktig och visar sig både i den aerodynamiska utformningen av vårt senaste produktsortiment och i vingformen på Whispbar.

Sedan 1994 har vårt team inom forskning och utveckling lagt tusentals timmar på att skapa produkter som minskar det aerodynamiska oljudet och motståndet. Vi har samarbetat med universitetet i Canterbury och Industrial Research Ltd på fyra större studier om den aerodynamiska mekanism som ger upphov till vindljud och utvecklingen av teknik som minskar det.

2014 introducerade Whispbar branschen för en rad högteknologiska tillbehör som inte bara omdefinierar monteringstillbehören utan integreras med Whispbar för ett smidigt helhetsutseende och praktisk montering.