Olika sorters takräck för bilar

Det finns troligtvis fler takräcken till bilar än vad du kan föreställa dig. Har du själv en äldre modell kan det hända att du har så kallade rails på taket. De kan se helt annorlunda ut och används också på olika sätt. Har du ägt din bil länge, vet du säkert hur du ska sätta fast saker som ska fraktas på taket utan större problem. Du vet vilka material och linor du behöver för att få det riktigt säkert och att inget ramlar av.

Har du ingen erfarenhet av takräcke?

Gå då gärna först in på internet och googla på takräcken och sök gärna direkt på din bilmodell. Då kommer det upp bilder, återförsäljare och även bra YouTube-klipp där någon visar på ett smidigt sätt hur du ska gå till väga när du ska sätta fast ett takräcke.

Du kan givetvis ta en sväng till närmaste bilhandlare eller en affär som säljer takräcken. Där brukar personalen vara vänliga och antingen förklara ordentligt och ge dig en bra manual, eller skriva ner vad du bör tänka på. Hos vissa bilhandlare eller butiker kan de även hjälpa dig med montering om de hinner.

Vän som hjälp

Har du en vän som du vet är kunnig, fråga gärna henne eller honom. Om du är med ett sällskap som tillsammans ska åka på en cykeltävling, surfa tillsammans eller åka skidor, fråga gärna om hjälp. Det finns förmodligen flera som vill dela med sig av sina kunskaper och lära dig hur allt ska sättas fast för att minska risken att cyklar, skidor med mera flyger av i farten.

Sysslar du med dessa saker som yrke, och tävlar ofta. Då brukar du ha förmånen att ha ett team som följer med och tar hand om frakten med mera. Då kan du själv få koncentrera dig på din tävling, och det måste kännas väldigt skönt!