Olika takräcken

Om du har en liten bil, där du inte har något större bagageutrymme, kan ett takräcke var något för dig. Det går att packa en hel del på dem, men välj rätt! Det finns mängder med takräcken att välja mellan och de flesta görs i stål eller i aluminium. På takräcket kan du bland annat placera en takbox och i den kan du får ner en hel del som kanske skidor. Ska du på en längre resa och behöver ha med många saker, och även en barnvagn, är det perfekt att surra fast barnvagnen och andra barntillbehör, som kanske den stol barnet använder när det sitter vid matbordet och äter. Är den av plast surrar du fast den på takräcket, precis som du gjorde med barnvagnen.

Hitta rätt takräcke på nätet

Flera försäljare som säljer takräcken på nätet har numera en ruta där du fyller i din bils registreringsnummer. Då får du fram takräcken som är anpassade till din bil. Olika bilsorter har olika bredd och längd på sina tak, därför är det viktigt att du köper ett räcke som passar till din bil. Har du tänkt att köpa på nätet kan du titta på de förslag som kom upp utifrån ditt registreringsnummer.

Att tänka på när du köper takräcke

Takräcken av aluminium är både lätta att både montera och ta av. Vill du vara miljövänlig bör du ta av räckena när de inte ska användas. Du bör alltid montera ett takräcke efter de anvisningar som medföljer. Ett takräcke med gummilist är att föredra, det skaver inte mot lasten. Ett takräcke ska vara lätt att sätta på och att ta av. Använd helst ett räcke som minskar luftmotståndet och sist men inte minst, se till att sakerna sitter fast ordentligt. Ett takräcke kan i sin tur ha fästen som antingen sitter runt bilens dörrkarm eller som integrerad reling/dropplist.