Vilka olika takräcken kan du välja mellan

Takräcken finns i flera olika modeller, och innan du köper ett är det viktigt att du vet vad du ska använda räcket till. Har du en mindre bil som inte har något större bagageutrymme är ett takräcke perfekt att använda för packning av saker som inte ryms i bagaget. Det finns flera olika sorters sätt att ha med bagage, och vad du bör använda beror givetvis på vad du ska ha med dig.

Ska du på semester kan en takbox vara lämplig. De finns i flera olika storlekar, modeller och priser. Det du kan göra först är att titta på nätet och se vad det finns för modeller som passar din bil. Där får du även veta priset och var du kan köpa boxen. Har du satt dit en box förut kan det räcka med att du åker till en återförsäljare och köper en som passar din bil. Där kan du prata med försäljaren om tillbehör, tips och hur du bör sätta fast boxen så den inte lossnar från taket, för givetvis vill du inte tappa din box och den packning som ligger inuti.

Om din bil har rails

Ska du ta med dig en cykel eller en barnvagn som inte får plats i bilens bagage kan du ha dem på taket. Har du rails på taket är det smidigt att sätta fast dessa i railsen. Se till att ha ordentliga och tillåtna spännen som gör att sakerna sitter ordentligt fast på taket. Är du osäker på vad du bör använda, kan du alltid gå in på nätet, eller besöka en affär som säljer biltillbehör. Där kan du ställa frågor och få hjälp med tips om vad som passar dig och din bil bäst.

Om du ska ta med dig resväskor eller liknande kan du packa in dem i en presenning, för den tål både vatten och snö. Se till att allt är ordentligt inpackat så det inte lossnar på vägen.